Aspen

Het bekendste skiresort van de Verenigde Staten, Aspen, staat wederom in de schijnwerpers. Het skigebied waar jaarlijks welgestelden van over de hele wereld hun ski vaardigheden komen etaleren biedt waarschijnlijk de duurste skipas ter wereld aan: the Ultimate Ski Pass.

Het mondaine Aspen, gelegen in de Rocky Mountains, is bekend om haar oogverblindende omgeving en het feit dat de pistes vol staan met rijke en bekende mensen. Het resort is ongelofelijk chique en gelikt en trekt jaarlijks skiërs van over de hele wereld. Het is dan ook geen toeval dat
hier de duurste skipas ter wereld gekocht kan worden. De Ultimate Ski Pass kost een schammele $25,000 of €19,000 en verschaft toegang tot pistes van 4 verschillende gebieden voordat de liften opengaan voor het ‘normale’ publiek. En je hoeft niet alleen te skiën, met de pas kun je 3 vrienden
mee nemen.

Elk jaar worden er 18 ultieme passen aangeboden en een deel van de opbrengsten gaat naar het ondersteunen van lokale openbare schoolgemeenschappen. De skipas geeft niet alleen toegang tot maagdelijke pistes; een grote rondleiding door het gehele skigebied is ook bij de prijs inbegrepen. En daar houdt het niet bij op; wat te denken van een meet-and-greet met de dames skiploeg van het land, tickets voor de Aspen Ski World Cup en een kijkje achter de schermen bij de reddingsbrigade. Hoe aantrekkelijk de Ultimate Ski Pass ook klinkt, gemiddeld worden er per jaar slechts 3 passen verkocht.

Ook op zoek naar luxe tijdens de wintersport, maar dan iets dichterbij huis? In de Alpen kunnen ook een aantal upper-class skiresorts gevonden worden, wat te denken van Courchevel en Méribel in Frankrijk, en Verbier en Sankt Moritz in Zwitserland. Fijne vakantie!

Scroll to Top