Riviercruises

rivier-cruiseRiviercruises hebben te kampen met een oubollig imago. Het ook wel gekscherend genoemde ‘rijnreisje’ zou voornamelijk een belegen doelgroep aanspreken en de cruise zou saai en weinig enerverend zijn. Niets is echter minder waar. Een riviercruise is interessanter en leuker dan u denkt!

Populaire Riviercruise bestemmingen

Riviercruise Rijn & Moezel

Reisjes over de Rijn en de Moezel die u door Nederland en Duitsland voeren waren en zijn nog steeds erg populair bij mensen met de pensioengerechtigde leeftijd.  De riviercruises over de Rijn en Moezel zijn daar dan ook speciaal op ingesteld en daardoor niet erg interessant voor jongeren. Ze zijn te boeken in allerlei varianten: van vierdaagse-minicruises tot uitgebreide rondreizen van 4 weken en alles daar tussenin.

Riviercruise Donau

Ook de riviercruise over de Donau bestaat al heel lang. Eveneens geliefd bij ouderen, maar kan ook boeiend zijn als u wat jonger bent. Varend over de Donau kom je -behalve door bekende landen als Duitsland en Oostenrijk- ook door het onbekendere Hongarije en Slowakije. Deze voormalige Oostbloklanden hebben een geheel eigen sfeer die absoluut de moeite waard is.

Riviercruise Nijl

Liefhebbers van een spannender riviercruise en die wat verder van huis willen, kunnen als eerste terecht in Egypte. De Nijlcruise is zo’n beetje de meeste bekende exotische riviercruise. Nog steeds een topper –want die piramides blijven indrukwekkend- alhoewel in avontuurlijkheid inmiddels voorbij gestreefd door andere oorden. Vaak wordt een Nijlcruise als onderdeel van een vakantiepakket aangeboden. Bijvoorbeeld een vakantie van twee weken; waarvan één week riviercruise en één week aan wal in een hotel.

Kuoni – Met rederijen de River Cloud en de Viking River Cruises kunt u heerlijk genieten. De schepen zijn klein van opzet waardoor een zekere intimiteit is gewaarborgd. Contacten zijn snel gelegd en er heerst een ongedwongen sfeer aan boord. Geniet van de gemoedelijke ambiance.

Kras – Kras.nl heeft 45 riviercruises voor u beschikbaar. Van een weekendcruise op de Rijn tot een cruise van Nijmegen naar Frankrijk. Er zit vast een leuke cruise voor u tussen.

De Jong Intra – De cruises worden uitgevoerd met het M.P.S. Horizon, een uit 3 dekken bestaand cruiseschip dat van alle gemakken voorzien is.


Scroll to Top