Safari

Hieronder vindt u de beste aanbieders van een safari. Klik op de naam van de betreffende aanbieder om naar de website te gaan.

Baobab Safari

Baobab weet waar je moet zijn, en die weet waar je niet moet zijn. De Baobab reizen gaan naar alle continenten. Je hebt in totaal keuze uit 69 bestemmingen in Noord-, midden en Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië, het Midden-Oosten en Europa. Natuurlijk bezoek je met Baobab in elk land de must see plekken. Maar Baobab gaat net even verder, net even dieper. Baobab brengt je in contact met de bevolking, neemt je mee de natuur in. Echt meemaken, daar gaat het om bij Baobab.

Sawadee Safari

U kiest voor een safari reis van Sawadee als u actief bent, avontuurlijk en interesse hebt in andere culturen. U deinst er niet voor terug om van gebaande paden af te gaan. Bent u geschikt?

Koningaap Safari

Reizen is de wereld, de anderen én jezelf ontmoeten. De wereld aanschouwen, ervaren, proeven en doorgronden geeft diepgang en een glimlach aan je leven. Met veel plezier presenteert Koning Aap Reizen dan ook het mooiste aanbod van reizen dat je in Nederland kunt boeken. Honderdvijftig prachtige reizen door meer dan tachtig landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Koning Aap Reizen biedt groepsreizen en individuele reizen, stuk voor stuk samengesteld door landenspecialisten: ervaren reizigers met een passie voor ’hun’ land. Bekijk de safari aanbod van Koning Aap.

Shoestring Safari

Shoestring.nl biedt verre groepsrondreizen aan op basis van het vijheid-blijheid principe. Ze laten de reizigers zoveel mogelijk de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen op de reizen, maar zorgen er natuurlijk voor dat de reis gladjes verloopt. Shoestring biedt reizen aan naar vele landen in de hele wereld!

Ontmoetingen met wilde dieren tijdens safari
Het woordenboek zegt dat een safari ‘een expeditie in de wildgebieden in Afrika’ is. En dat klopt ook wel. Vrijwel alle safari’s voeren je door Afrika waar je kans maakt wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te aanschouwen. De meest indrukwekkende dieren worden wel de ‘Big 5’ genoemd: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Het is een grote uitdaging al deze dieren te spotten tijdens een safari.

Afrika, safariland
Kenia kent veel vogelrijke natuurparken, zoals Lake Nakuru en Lake Naivasha. Hier kun je flamingo’s, ijsvogels en zeearenden zien. Wildpark Samburu herbergt onder andere giraffen, luipaarden, zebra’s en struisvogels. In Tanzania kun je deelnemen aan individuele tentsafari’s. In alle luxe ga je op zoek naar dieren in het wild. Onder leiding van een privé-gids terwijl een privé-kok zich bekommert om de innerlijke mens. Je hebt tevens een toilettent tot je beschikking en een eigen warme douche. In het zuiden van Tanzania ligt een natuurreservaat dat nog niet is ontdekt door drommen toeristen. Je reist erheen per trein en kan het park weer verlaten met een klein vliegtuigje. De wildparken van Oeganda doe je tijdens een kampeersafari aan. Je bezoekt de berggorilla’s, chimpansees en een pythongrot. Ook ga je raften op de Nijl.

Overige landen

Het is wel degelijk mogelijk om op andere continenten dan Afrika een echte safari te beleven. In het kustgebergte van Zuid-India vind je het Periyar Nationaal Park. Dit regenwoud kun je te voet of per boot verkennen op zoek naar panters, tijgers, bizons en olifanten. Tijdens een safari door Maleisië kun je krokodillen, gibbons, neushoorns en zonneberen zien. In Lapland boek je een huskysafari waarbij je overnacht in wildernishutten en maaltijden nuttigt van een zelf gemaakt kampvuur. Ook in Canada loop je tijdens safari’s groot wild tegen het lijf. Wat te denken van de grizzlybeer, de zwarte beer, wolven en elanden.

Dichtbij een dagje safari
Een safari is een kostbare reis. Moet je nog even doorsparen of heb je trek in een voorproefje, bezoek dan eens Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Of ga naar Serengetipark Hodenhagen in Duitsland. Ook Engeland heeft een safaripark, Blair Drummond Safari and Adventure Park.

Safari verrekijkers

luxe privé safari’s in Tanzania

Sable Tours is een zéér kleinschalige reisorganisatie die uitmunt in een persoonlijke benadering van klanten en het organiseren van luxe reizen naar zuidelijk Afrika. Ze hebben een neus voor bijzondere accommodaties op de mooiste plekjes. Van een luxe safari lodge midden in de wildernis tot relaxt strandresort aan een ongerept strand; er is een passende vakantie voor ieder type reiziger. Sable Tours biedt luxe reizen aan naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Mozambique, Mauritius, Kenia, Tanzania, Zanzibar en Madagascar. De últieme tip van Sable Tours; een luxe safari lodge in de duinen in de Oostkaap in Zuid-Afrika, waarbij je een spannende safari kunt combineren met een luxe strandvakantie!


Scroll to Top