Bergumermeer.nl

Luxe reizen in Friesland

Luxe reizen in Friesland – het is mogelijk! De meeste Nederlanders verkassen voor een luxe vakantie naar het buitenland, maar dat hoeft helemaal niet. In dit artikel laten we jou zien dat alle benodigde luxe in Friesland – Bergumermeer om precies te zijn – aanwezig is.

Waarom Friesland?

Onterecht zien weinig Nederlanders het zitten om op vakantie te gaan in Friesland. Waarom? Geen idee. Friesland is groen, heeft schitterende meren en kent historische dorpjes en stadjes die absoluut het bezoeken waard zijn. Ook de mensen verwelkomen je maar al te graag, zijn benieuwd waar je vandaan komt en gaan het gesprek met je aan.

Een plaatsje die wij vandaag in de spotlight willen zetten, is Bergumermeer – dat in de buurt van Leeuwarden, Burgum en Dokkum ligt. Bergumermeer ligt in een natuurlijk gebied dat rust en ontspanning biedt – twee belangrijke elementen voor een luxe vakantie.

Daarnaast ligt Bergumermeer lekker centraal in Friesland, waardoor dit als het startpunt voor meer Friesche avonturen wordt gezien. Een dagtripje naar Leeuwarden, het noordelijk gelegen plaatsje Dokkum en de Waddenzee behoren tot de mogelijkheden. Een bezoek aan Heerenveen is ook een optie – alhoewel het centrum van Heerenveen weinig te bieden heeft in vergelijking met andere Friese plaatsen.

 

Wat is er te doen?

Het natuurlijke gebied rondom Bergumermeer – inclusief het meer zelf – maken het de moeite waard om een rondje in de regio te fietsen. Tijdens deze tour – met of zonder begeleiding – kun je verschillende woonplaatsen in de buurt bezoeken, zoals Garyp, Sumar, Burgum, Sneek en Heeg. Je zult voldoende mogelijkheden tegenkomen om ergens wat te drinken en te eten.


Daarnaast kun je je heerlijk vermaken bij het Bergumermeer zelf. De meest campings en verblijfplaatsen liggen rondom het meer zelf. Met mooi weer kun je het meer per boot aandoen of eventueel zelf een bootje huren. Ook wordt er op dit meer veel gezeild.

Vakantiepark Bergumermeer is absoluut de moeite waard wanneer je heerlijk een aantal dagen bij wilt komen en lekker niets wilt doen. Het vakantiepark – dat pal aan het meer ligt – heeft bungalows en kampeerplaatsen. Ook is het mogelijk om met je eigen caravan of camper te arriveren.

Dit vakantiepark heeft eveneens een binnen- en buiten zwembad, welke zowel geschikt is voor kleine kinderen als volwassenen. Er zijn verschillende pakketten mogelijk. Zo zijn er diverse acties tijdens Hemelvaart, Pinksteren, in de meivakantie en tijdens het paasweekend.

Hou de website bergumermeer.nl goed in de gaten voor de beste deals. Via deze website kun je kijken of het vakantiepark iets voor je is en wat de huidige tarieven per nacht zijn. Dit zal verschillen per accommodatie – een bungalow is prijziger dan bijvoorbeeld een plek voor een tent.

 

Wie niet waagt, wie niet wint!

Nederland heeft voldoende te bieden. Je hoeft dus niet perse naar het buitenland om een luxe vakantie te hebben. Geen gedoe met vliegtuigen en vliegvelden, gewoon lekker in de auto stappen om er een aantal dagen tussenuit te gaan.


Zeker wanneer je nog nooit in Friesland bent geweest, is het de moeite waard om eerst zelf te kijken en dan te oordelen. Friesland heeft genoeg te bieden – zeker voor mensen die van natuur, cultuur en rust houden. Ook een bezoek aan de Waddenzee mag absoluut niet ontbreken.

Kosten luxe vakantie Friesland

De kosten voor een luxe vakantie in Friesland vallen mee – zeker wanneer je buiten het seizoen om gaat. De prijzen per nacht verschillen per accommodatie en de tijd van het jaar. Je zult goedkoper uit zijn wanneer je gaat kamperen dan wanneer je in een bungalow verblijft.

Voor accurate prijzen raden we jou aan een kijkje te nemen op de website van bergumermeer.nl. Hier vind je meer informatie over de beschikbare kamers en de faciliteiten op het vakantiepark zelf.

 

Scroll to Top