Auto import

Een ‘auto importeren tripje’

Iedereen heeft natuurlijk zijn redenen om er ‘even tussenuit te gaan’. Zo zijn duikers bereid kilometers af te reizen voor de beste duikplekken en autofanaten doen hetzelfde bij de aanschaf van een nieuwe auto. Lees verder hoe een trip naar het buitenland jou veel geld op de aanschaf van een auto kan besparen.

Hoe werkt het?

De prijzen voor een nieuwe auto liggen behoorlijk hoog in Nederland. Neem daarbij dat niet alle auto’s – met name oldtimers – beschikbaar zijn. Vandaar dat veel autofanaten er een aantal dagen opuit gaan om een nieuwe of tweedehandse auto uit het buitenland te importeren.

 

Het importeren van een auto vereist het nodige papierwerk. Je zult de auto moeten uitschrijven bij het land van herkomst, over moeten schrijven op jouw naam en laten keuren hier in Nederland om zodoende een Nederlandse kenteken te kunnen bemachtigen. Dit vergt veel tijd en kennis – maar kan absoluut de moeite waard zijn wanneer je een mooie auto voor een goede prijs in het buitenland gezien hebt.

 

Door je goed te oriënteren en eventueel een bemiddelingsbedrijf zoals auto import in te schakelen, bespaar je geld, tijd en kopzorgen. Deze mensen weten als geen ander hoe ze een auto kunnen importeren – hebben dit vaker gedaan – waardoor beginnersfouten voorkomen worden.

 

 

De voordelen

Het leuke aan een ‘auto importeren tripje’ is dat je een nieuwe of tweedehandse auto gaat kopen – iets wat altijd spannend is. Dit kan een speciale auto zijn, die niet verkocht wordt in Nederland. Of een auto die een stuk goedkoper is in het buitenland.

 

Houd er wel rekening mee dat je in Nederland belasting over de auto moet betalen. De hoogte van de belastingen kunnen nogal verschillen – schakel hiervoor een auto importeren bemiddelaar in.

 

Daarnaast kun je natuurlijk genieten van een paar dagen ‘er tussenuit zijn’. Zo kun je verschillende plaatsen in Europa bezoeken en eventueel de auto alvast testen. Het voordeel van deze tripjes is dat je in het buitenland vaak heerlijk kunt touren, iets wat in Nederland – zeker in de randstad – soms lastig kan zijn.

Ben ik echt goedkoper uit?

De prijs die je uiteindelijk voor een auto betaalt, kan lager zijn dan de prijs die je in Nederland betaald. Maar dit betekent lang niet altijd dat je ook daadwerkelijk kosten bespaart. De Nederlandse overheid heeft liever dat jij je auto in Nederland koopt, vandaar dat je belasting betaalt over ieder voertuig die je het land invoert. Doe je dit niet, dan kun je de auto niet laten registeren.

 

De meeste mensen die een nieuwe auto importeren doen het niet zozeer voor de prijs – vooral ook omdat er best wel veel administratief werk bij komt kijken. Bij een oldtimer is het anders. Deze zijn vaak minder verkrijgbaar en daarbij kun je vaak flink wat geld besparen door een oldtimer te importeren.

 

Wanneer je graag wilt weten of je goedkoper uit bent, doe je er goed aan om contact op te nemen met een auto importeren bemiddelaar. Deze helpen jou graag verder met het maken van berekeningen, het uitzoeken van de regelgeving en het regelen van administratief werk.

 

 

Tips auto importeren tripje

Leuk wanneer je geld bespaart op de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto uit het buitenland, maar wanneer je dit direct uitgeeft tijdens je trip schiet het natuurlijk niet echt op.

 

Daarom doe je er goed aan je hotelovernachting op tijd te boeken. Wanneer je de hotelovernachting op een maandag of buiten de vakanties om boekt, ben je vaak een stuk goedkoper uit. Via internet kun je eenvoudig verschillende hotels met elkaar vergelijken en zodoende een keuze maken.

Scroll to Top