De Algarve, de parel van Portugal

Portugal is een van de populaire vakantielanden van dit moment, voor jongeren en ouderen. Het zuidelijkste land van Europa heeft veel mooie plekken en naast de toeristische hotspots zoals Albufeira, is er ook in het binnenland zat te beleven. Als je op zoek bent naar een toeristisch gebied met veel uitgaansmogelijkheden dan kun je in Albufeira terecht. Jaarlijks reizen hier duizenden Nederlandse jongeren naar af om de gekste vakantie van hun leven mee te maken. Albufeira heeft een oud en een nieuw centrum. Het oude gedeelte is iets meer authentiek Portugees en heeft mooie smalle straatjes. Het nieuwe gedeelte, genaamd de strip, is meer zoals Las Vegas. Flashing lights, hippe bars en restaurants en gezellige kroegen.

Top 3 hotspots in Portugal

Een van de mooiste plekken van Portugal die je gezien moet hebben zijn de rotspartijen bij Praia da Marinha. De steile rotsen, het prachtige blauwe water en de fraaie baai maken het plaatje compleet. Naast de kust zijn er natuurlijk nog verschillende plaatsen in Portugal die het bezoeken waard zijn. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en hier kun je echt nog het authentieke Portugal vinden als je iets dieper de kleinere wijken induikt. De vele witte huizen zorgen voor een originele Portugese sfeer. Porto is ook een hotspot die je moet gezien hebben voordat je Portugal verlaat. Het havenplaatsje barst van de culturele plekjes en is echt een aanrader voor liefhebbers van architectuur.

Vakantiehuizen aan de kust en in het binnenland

In Portugal ben je op de juiste plek als je een mooie vakantiehuis wil huren met de beste ligging, of dit nu aan de kust is of dieper de natuur in. In de kuststreek langs de Algarve zijn genoeg mogelijkheden van villa’s en vakantiehuizen. Of je nou een groot familiehuis wil huren of een authentieke villa, in de Algarve kom je aan je trekken. De mooiste villa’s huur je online bij Portucasa.nl.

Scroll to Top