Turkijevisumonline.nl

Reizen plannen naar Turkije

Jaarlijks reizen er nog steeds veel Nederlanders naar Turkije af voor een heerlijke zonvakantie vol culturele bezienswaardigheden. Turkije heeft voor iedere reiziger wat in petto: zo heb je de mooie stranden rondom Kusadasi en de culturele bezienswaardigheden in steden zoals Istanbul. Lees hieronder hoe je jouw vakantie naar Turkije zorgvuldig kunt plannen.

Hotel of resort boeken?

Turkije is een groot land. Allereerst besluit je hoe lang je wilt gaan en of je de hele dag op het strand wilt liggen, op zoek bent naar avontuur en er liever een culturele reis van maakt. Ook een combinatie van op het strand liggen, avontuur en cultuur is een mogelijkheid – mits je maar goed plant.

 

Wanneer je van een heerlijke zonvakantie wilt genieten, kom je al gauw bij een resort uit. De resort in Turkije zijn goed te betalen en daarnaast zit eten en drinken vaak ook nog onbeperkt inbegrepen. Wanneer je meerdere dagen verblijft, krijg je vaak korting.

 

Bezoek je liever steden om zodoende de cultuur te ontdekken? Dan kom je al snel bij een hotel uit. Hotels zijn er in allerlei soorten en maten: budget, high class of iets tussenin. Ga je op rondreis? Ook dan zal je vaak in hotels overnachten. De keus is dan vaak minder groot, waardoor je al gauw bij goedkope of middelmatige hotels uitkomt. Maar dat maakt de ervaring juist des te beter!

 

 

Kosten reis naar Turkije

Turkije is een land waar je het zo goedkoop en duur kunt maken als jij zelf wilt. Kies voor comfortabele verblijfplaatsen, dure restaurants en privétours dan gaat je budget iets hoger uitvallen dan wanneer jij genoegen neemt met een simpele hotelkamer, simpel eten en je eigen tours inplannen.

 

De meeste mensen die naar Turkije afreizen boeken een all-inclusive. Dit is een stuk goedkoper, aangezien hier vaak eten en drinken bij inbegrepen zit. Je hoeft het resort dus niet af om eten en drinken te kopen. Toch is deze manier van reizen niet voor iedereen weggelegd. Het is comfortabel, maar op deze manier zie je natuurlijk weinig van het land zelf.

 

Wanneer je meer van Turkije zelf wilt zien, zal je de toeristische plaatsen moeten verlaten. Dit kun je doen door met een tour mee te gaan of door alleen te gaan reizen. Houd er hierbij wel rekening mee dat niet elk gebied in Turkije even veilig is – let hier dus goed op, maar laat je tegelijkertijd niet bang maken.

 

 

Visum Turkije

Wanneer je besluit om naar Turkije af te reizen, zal je een visum moeten regelen. Doe je dit niet, dan kom je het land simpelweg niet in. Gelukkig wordt het je erg makkelijk gemaakt en kun je een visum online regelen – door een bezoek te brengen aan turkijevisumonline.nl.

 

Je vult hier je gegevens in, betaalt 24,95 euro en ontvangt binnen 24 uur je visum. Het regelen van je visum duurt in dit geval nog geen 5 minuten en daarbij kun je eenvoudig betalen via iDeal. Het is mogelijk om op het vliegveld in Turkije een visum te regelen (kijk dit per vliegveld na – dit kan per vliegveld anders zijn). Je betaalt hier een hoger bedrag en daarnaast zijn er vaak lange wachtrijen.

 

Het e-visum is maar liefst 6 maanden geldig. In deze periode kun je zo vaak als je wilt het land bezoeken – in totaal mag je 90 dagen in het land verblijven. Je kunt dus gerust het land verlaten en even later weer terugkeren. Houd er wel rekening mee dat het paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn om het e-visum aan te mogen vragen.

 

Scroll to Top