Duiken in de Ionische zee

De Ionische zee strekt zich uit van Corfu tot aan de Peleponesos en is bij uitstek een van de mooiste duikspots in de Middellandse zee voor een unieke duikervaring. Op bijna elk Grieks eiland zijn er wel duikgelegenheden waar men kan genieten van de prachtige flora en fauna onderwater en het kraakheldere water. Zo leent de zuidkust van Kreta zich uitstekend voor een dagje duiken en het spotten van verschillende zeedieren zoals tandbaarzen, octopussen, sepias, schorpioenvissen en makrelen. Daarbij loopt het zicht hier op tot wel 40-50 meter en zijn er verschillende imposante rotsformaties te zien. Ook grotduiken zijn hier mogelijk.

 

Duiken rondom Zakynthos is een geweldige ervaring opzich door het heldere zeewater en de vele zeeschatten die hier te zien zijn. Hier is tevens het broedgebied van de Caretta-Caretta zeeschildpadden. De schilpadden zijn 1 meter lang en houden van warm water en zand. Op speciaal bewaakte stranden als Kalamaki en Sekania leggen ze hun eieren in het zomerseizoen. Hier zwemt men dus niet alleen tussen zeebaarzen en berekreeften maar ook tussen de prachtige zeeschilpadden.In dit gebied ligt tevens het diepste punt van de Middellandse zee met een diepte van 4400 meter. Daarbij liggen er verschillende slagschepen in de wateren van de Ionische zee die elke duiker op zijn minst gezien moet hebben.

 

Belangrijk om te weten bij het duiken in Griekenland is dat men genoeg getraind moet zijn en voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Daarbij moet je op de hoogte zijn waar specifieke verboden gelden en welke uitrustig is toegestaan, vanwege archeologisch vindplaatsen. Het ligt namelijk vol met archeologisch vindplaatsen in de griekse wateren. Wanneer er een nieuwe plek gevonden wordt moet dit dan ook zo snel mogelijk gemeld worden bij de dichtstbijzijnde Haven Autoriteiten. Het is uiterst verboden deze objecten mee te nemen of te verplaatsen.

 

Scroll to Top