Cruise

Lees hieronder de beste aanbieders van zee cruises en nijlcruise vakantie. Klik op de naam van de betreffende aanbieder om naar de website te gaan.

Kras – Zee cruises

– Al 85 jaar één van de grootste en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland
– Meer dan 300.000 passagiers per jaar
– Direct seller, altijd een rechtstreekse (online) relatie met de klant
– Touroperator met altijd een perfecte reis-prijsverhouding
– Iedere dag prominent met nieuwe aanbiedingen in landelijke dagbladen aanwezig
– Onderdeel van TUI Nederland, de grootste reisorganisatie van Nederland en Europa.

Kras cruise aanbiedingen

Cruisetravel- Zee cruises

Nederlanders zijn ontdekkingsreizigers. Dit “ontdekken” zit ons in het bloed. Naast de traditionele vakantiebestemmingen wordt het cruisen door steeds meer Nederlanders ontdekt als meest ideale vakantiebesteding. Heerlijk varen over de wereldzeeën. Iedere dag een andere plaats en/of ander land bezoeken en ’s avonds genieten van de uitgebreide diner- en entertainmentmogelijkheden. Persoonlijke Cruise kompas.

Kuoni – Zee cruises wereldwijd

Kuoni Cruises verzorgt uitstekende cruises naar bestemmingen wereldwijd. De schepen in deze klasse beschikken over zeer veel faciliteiten en een uitgebreid entertainmentprogramma. Ideaal voor (jonge) stellen en gezinnen met kinderen. Een vakantie op een resortschip betekent ontspanning voor het hele gezin!

Het woord zee cruise roept bij veel mensen nog steeds beelden op van rijke mensen van een zekere leeftijd die decadent met geld smijten. En die dagelijks niet veel beters te doen hebben dan drinken, eten en elkaar gadeslaan. Inmiddels is dat idee volledig achterhaald. Want de zee cruise is in opmars. Het is tegenwoordig helemaal hip om een zee cruise te maken; of je nu jong of oud bent en een groot of een klein budget hebt. Voor bijna elke vakantieganger is er wel een zee cruise te vinden die exact aansluit bij je verlangens.

Zee cruise, wat is het eigenlijk?
Je eet op zee, je slaapt op zee en je hebt plezier op zee. Kort gezegd, tijdens een zee cruise lééf je op zee, meestal samen met een heleboel andere toeristen op een groot schip. Maar omdat het rustgevende zeezicht na een poosje toch echt gaat vervelen, legt het schip af en toe aan zodat je –op eigen gelegenheid of georganiseerd- excursies aan land kun maken. Hoe vaak je tussenstops maakt en hoe lang die duren is afhankelijk van het soort zee cruise dat je hebt geboekt. Op het moment kun je kiezen uit cruises in diverse soorten, maten en prijsklassen. Van heel luxueus tot redelijk sober, van lekker relaxed tot avontuurlijk en van slechts een paar dagen tot cruises van maanden. Ook de keuze uit bestemmingen is oneindig.

Voorzieningen
Natuurlijk kun je op elk zee cruiseschip slapen en eten. De uitvoering van deze noodzakelijke faciliteiten verschilt echter nogal. Dat geldt eveneens voor alle overige voorzieningen zoals entertainment, zwembaden, sportfaciliteiten, etc. De mogelijkheden op een rij:

Hutten
Kies je voor een binnenhut, dan heb je geen ramen. Naar buiten kijken en van het uitzicht genieten is dan geen optie. Hoeft geen probleem te zijn als je er toch alleen maar gaat slapen; buiten je hut heb je uitzicht genoeg. Overigens zijn wasgelegenheid en WC wel aanwezig. Voor buitenhutten betaal je een stuk meer omdat deze wel een raam hebben. Hoewel dit soms niet veel meer is dan een heel kleine patrijspoort. Binnen- en buitenhutten kunnen onderling ook behoorlijk verschillen in mate van luxe en natuurlijk prijs. Tot slot bestaan er nog de suites. Deze hutten tellen meerdere kamers (minstens 2) en hebben allerlei extraatjes zoals een complete badkamer, een bar, airco, etc.

Maaltijden
Culinaire smulpapen kunnen een cruise boeken waarbij gekookt wordt door chefkoks. Het mag duidelijk zijn dat hier een flinke prijskaart aanhangt. Het is goed je te realiseren dat bij een zee cruise in de meeste gevallen alles all inclusive is. Dus hoe royaler en luxer de maaltijden, hoe meer je voor je reis moet betalen. Is je budget niet al te groot, dan is een zee cruiseschip met buffetten de beste optie. De kosten hiervan liggen beduidend lager dan bij à la carte menu’s.

Entertainment
Vind je het heerlijk om vermaakt te worden tijdens je zee cruise? Reis in dat geval met een groot en luxe schip! De mogelijkheden om je te amuseren zijn hier veel uitgebreider en grootser dan op de kleinere schepen. Wat te denken van een spectaculaire theatershow of een avondje casino? Of lekker dansen na het eten op de livemuziek van een -meer of minder- bekende artiest? En ga je toch voor iets meer inhoud, dan kun je altijd een boeiende lezing volgen of een cursus doen. Op veel zee cruises hebben ze touwens animatieteams speciaal voor kinderen. Heel fijn want dan kun jij lekker ontspannen en hebben je kinderen ook de tijd van hun leven.

Sporten
Op veel cruiseschepen kun je baantjes trekken in meerdere zwembaden. Bovendien beschikken ze over sportzalen met de meest geavanceerde fitness-apparatuur en kun je allerlei soorten sportlessen volgen. Af en toe organiseren ze zelfs sportwedstrijden. Voor de echte sportieveling is er dus ook voldoende te beleven tijdens een zee cruise.

Bestemmingen
Een ontspannende vaartocht over de Middellandse Zee langs verscheidene Europese landen. Of een bijzondere zeereis maken langs de mooiste eilanden van de Stille Oceaan. Op elke zee of oceaan vaart wel een zee cruiseschip. Het Caribisch gebied is bijvoorbeeld een heel populaire bestemming. Maar wil je een iets anders, kies dan eens voor een zee cruise in Scandinavië, Afrika of Rusland. Echt spannend en avontuurlijk is een zee cruise naar Antarctica of Alaska. Bekijk de eindeloze ijsvlaktes van Antarctica met eigen ogen en ervaar wat het is om op het koudste punt van de aarde te zijn. Tijdens een Alaskacruise vaar je langs ongekende natuurgebieden helemaal naar de poolcirkel en heb je grote kans groepen orka’s te zien zwemmen.

Kosten
Een zee cruise boek je in de regel all inclusive. Daarom geldt hier: hoe groter en luxer het schip, hoe duurder je vakantie. Je betaalt namelijk voor alle faciliteiten ongeacht of je er gebruik van maakt. Is overdaad niet aan jou besteed, wil je niet teveel geld uitgeven en kun je jezelf uitstekend amuseren? Ga dan voor een eenvoudige zee cruise. Hou er verder rekening mee dat er aan de verschillende accommodaties ook verschillende prijskaartjes hangen. Bovendien geldt: hoe exclusiever en verder je bestemming, hoe hoger de kosten. Voor de vakantiegangers die maar weinig geld te besteden hebben en toch graag een zee cruise willen maken is er nu EasyCruise. De eigenaar van onder andere EasyJet (van de budget vliegreizen) biedt onder deze naam nu ook betaalbare zee cruises aan. De kosten zijn laag omdat er aan boord geen overbodige luxe (zoals entertainment) is en je enkel betaalt wat je verbruikt.

Tips
– Per zee cruise zijn er enorme verschillen in het aantal dagen dat je op zee vaart tot de volgende stop. Vind je het relaxen op het schip en genieten van alle beschikbare faciliteiten het belangrijkste, dan maakt het niks uit. Wil je juist veel zien en is dat de reden dat je kiest voor een zee cruise, dan kun je flink balen. Laat je bij het boeken goed informeren, dan kun je dit ongemak heel gemakkelijk voorkomen.

– De zeezeilcruise is een speciale variant van de zee cruise. Het is kleinschaliger en idyllischer dan de reguliere zee cruise en biedt alleen de noodzakelijke voorzieningen. Op een zeilschip ben je veel meer één met de elementen dan op een motorschip. De mogelijkheid van meezeilen is vaak optioneel. De zeezeilcruise is heel geschikt voor singlereizen vanwege het actieve aspect en de kleinere ruimte waardoor je makkelijker contacten legt..

– Als huwelijksreis is een zee cruise zeer geschikt, maar aan boord trouwen behoort tot de mogelijkheden. Tegen (forse) betaling organiseren enkele grote cruisemaatschappijen je complete huwelijksdag; van het versturen van de uitnodigingen tot het regelen van een feestband en alles er tussenin.


Scroll to Top