Wellness reizen

Wellness reizen, gezondheidstoerisme of medisch toerisme. Betekenen deze drie begrippen allemaal hetzelfde? Nee.

Gezondheidstoerisme mag niet worden verward met medisch toerisme. wellness_vakantiesTerwijl gezondheidstoerisme eerder preventief en relaxerend is, is medisch toerisme het concreet behandelen van bestaande kwalen. Deze twee vormen van toerisme werden vroeger als exact hetzelfde aanzien. In de moderne tijd zijn ze uitgegroeid tot twee verschillende vormen van toerisme.

Wellness is een breed omarmd begrip in Nederland. In het Engels betekent wellness gezondheid. Oorspronkelijk komt het woord wellness uit de fitness wereld en is ontstaan uit wellbeing en fitness. Wellness is een ware trend in Nederland en wordt te pas en te onpas gebruikt. Alles wat te maken heeft met welbevinden en welzijn kan onder het begrip worden geschaard. Zo geeft Philips bepaalde apparatuur de naam wellness mee, maar ook Villeroy en Bosch voor zijn toiletten en badkamer inrichting. We hebben al wellness jam en asperges.

Wellness vakanties

Zie hieronder de lijst van wellness en spa vakanties die is samengesteld door luxereizen.net. Mist u een reisorganisatie of spa? Laat het ons weten!

ClubMed – Schoonheid, ontspanning of fitness, verwen uzelf met een moment van welzijn tijdens uw vakantie. Bezoek de website voor meer informatie.

Puurenkuur – Puurenkuur is dé specialist in wellness- en kuurreizen wereldwijd en is in drie jaar tijd uitgegroeid tot de grootste wellnessreizen site in Nederland en België. Een wellness-weekend in de Benelux, een yoga-reis in Italië, sapvasten in Thailand of een Ayurveda-kuur in Sri Lanka, wie rust en ontspanning zoekt, is bij PuurenKuur.nl aan het goede adres. Bezoek de website voor meer informatie.

Actieve-reizen.nl – Laat u niet misleiden door de naam actieve-reizen.nl. Ze hebben namelijk ook een uitstekend aanbod aan luxe wellness reizen in Hongarije, Polen, Nederland en Jordanie. Bezoek hier hun website voor meer informatie over wellness reizen.

TravelSource.nl –  wilt u ook ontspannend genieten van een beautybehandeling en/of sauna eventueel in combinatie met een overnachting in een luxueuze hotelkamer? Boek dan nu een heerlijk beauty arrangement, altijd tegen scherpe prijzen! Lees verder.


Scroll to Top