Een weekendje weg in eigen land

Zit je er even doorheen? Zin om op vakantie te gaan, maar absoluut geen tijd of geld? Een weekendje weg in Nederland is makkelijk, snel en ook helemaal niet duur.

Reserveren

Je kunt reserveren door het scannen van de QR code in je mail. QR code maken gratis kan via QRlinks.nl

Effe weg

Soms heb je het gewoon even nodig. Even weg van huis, even een andere omgeving en even alle dagelijkse dingen ver achter je laten. Wist je dat je om dat te bereiken helemaal niet ver weg hoeft te gaan? Het is niet de afstand in kilometers die je afstand doet nemen van je dagelijkse leven, het is de verandering van omgeving en routines. Even weg uit de sleur, even iets anders. Dat kun je prima bereiken met een weekendje weg in Nederland.

Weekendtrips naar het buitenland zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en logisch ook, met de hele lage tarieven die je vaak voor een vliegticket naar populaire Europese bestemmingen betaalt. Een weekendje Londen is binnen handbereik, dus waarom zou je het niet doen? Nou, ten eerste omdat het nog altijd meer tijd kost dan een weekendje in eigen land. Naar het vliegveld, ruim op tijd. Door de beveiliging, de vliegreis zelf, en dan maar weer van het vliegveld naar je eindbestemming zien te komen. In alle tijd die je dat kost zou je in Nederland al lang en breed naar je bestemming zijn gereisd én al aan tafel zitten met een lekker hapje of drankje.

Glamour

Nu klinkt een weekendje London of Parijs natuurlijk een stuk glamourous dan een weekendje, pak hem beet, Drenthe. Maar het effect, er even helemaal tussen uit, is in Nederland net zo goed aanwezig als daarbuiten. En ook binnen Nederland is er voor iedereen wel een goede bestemming te vinden.

Dol op shoppen? Ga voor een grote stad als Utrecht of het wat chiquere Maastricht; zeker daar heb je het gevoel in het buitenland te zijn met de prachtige architectuur en net wat meer bourgondische sfeer dan in de meeste andere Nederlandse steden.

In Maastricht, maar ook in vrijwel iedere andere Nederlandse stad zijn volop vakantiehuizen te vinden die je kunt huren voor een weekend. Reis je met een wat groter gezelschap dan zijn de kosten op deze manier over het algemeen een stuk lager dan wanneer je voor een hotel zou kiezen. En al het geld dat je op deze manier bespaart kun je lekker uitgeven tijdens het shoppen of op een terrasje! Zijn grote steden niet helemaal jouw ding? Ook op wat rustigere plekjes, vaak middenin de natuur, vind je volop vakantiewoningen die je het gevoel geven dat je écht even weg bent.

Scroll to Top