Villa’s en vakantiehuizen

Definitie van een vakantiehuis luxe_villas

Een vakantiehuis of recreatiewoning is een huis dat men huurt of koopt om de vakanties door te brengen en bestaat ten minste uit een woonkamer, keuken, slaapkamer, een nattecel met wc en douche en een terras om buiten te kunnen vertoeven.

Populaire vakantiebestemmingen

Populaire vakantiebestemmingen voor veel Europeanen (waaronder Nederlanders en Belgen) zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije, Hongarije, en Oostenrijk hebben een hoog aantal vakantiehuizen. Met het dalen van de vliegtarieven zijn ook landen buiten Europa als Curaçao en Zuid-Afrika aantrekkelijker geworden.

Nederland en Belgie

Ook in Nederland en België zijn er veel vakantiehuizen. In de regel zijn dit geen grote huizen maar bungalows of appartementen. De gehele kuststreek, de Waddeneilanden, de Veluwe en Zuid-Limburg zijn in Nederland de streken waar mensen die rust en ontspanning zoeken graag een vakantiehuis betrekken. In België zijn vanouds de Ardennen een streek waar men graag een vakantie-onderkomen zoekt; niet enkel Vlamingen maar ook steeds meer Nederlanders hebben daar een permanente vakantiebehuizing.

Klein budget

Vakantiehuizen kunnen bedoeld zijn voor groepen (soms zelfs tot 15 personen). Op deze manier worden de huurkosten gedeeld, waardoor een klein budget volstaat per deelnemer.
Een vakantiehuis is als woningtype ongewenst voor permanente bewoning. In Nederland is het zelfs niet toegestaan om er permanent te verblijven, dat wil zeggen bij het bevolkingsregister ingeschreven staan op het adres van het huis.

Vakantieverblijf alleen in Nederland?

http://www.vakantiefriesland.com – Deze nieuwkomer in de vakantiehuizenbranche heeft een ruim aanbod van doorgaans mooie vakantiehuizen voor een zeer acceptabele prijs in Friesland. Bekijk deze website voor meer informatie.

http://www.vakantiehuisnoordzeekust.eu – Op de website Vakantiehuisnoordzeekust.eu treft de klant een compleet aanbod aan , van vakantiewoningen, bungalows, chalets, appartementen en ook groepsaccommodaties, op schitterende plekken, vlakbij de noordzeekust in Nederland, dichtbij het strand, de zee en de gezellige boulevards. Lees hier verder.

http://www.vakantiehuizenoverijssel.com – Vakantiehuizen in een verrassende omgeving! De vakantiebungalows kunt u vinden aan het water of heerlijk beschut in een bosrijke omgeving. Het aanbod van vakantiewoningen is zeer variërend. U kunt de vakantieaccommodaties vinden o.a. bij een boerderij of te midden van de natuur. De provincie Overijssel heeft met de Kop van Overijssel een zeer waterrijk gebied binnen haar grenzen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Vakantiehuizen

Hieronder vindt u websites die vakantieverblijven (villa’s en vakantiehuizen) aanbieden. Dit kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn. Bezoek hun website voor meer informatie.

http://www.belvilla.nl – Dit bedrijf heeft 30 jaar ervaring. U heeft de keus uit 18.000 unieke online boekbare vakantiehuizen. Voor alle soorten vakanties; weekendje weg, zomervakantie, wintersport of gewoon een tussendoortje. Bezoek de website van Belvilla.

http://www.zomerhuisje.nl – Op deze website staan ca. 1000 vakantiewoningen verspreid over Frankrijk, Italië, Spanje en de Alpenlanden. De woningen variëren van vrijstaande villa’s en karakteristieke landhuizen tot luxe appartementen en vakantieparken. Meer informatie vindt u op de website van zomerhuisje.nl.

http://www.villaexpert.nl – Villa Expert heeft een zeer exclusief aanbod van stijlvolle villa’s en appartementen op de mooiste plekjes van het Italiaanse Toscane en Umbrië.
Ze selecteren deze accommodaties zelf en letten daarbij goed op kwaliteit en ligging. Een nauwe samenwerking met de Italiaanse agentschap garandeert deze kwaliteit. De woningen en appartementen zijn bijna allemaal gelegen in stijlvol gerestaureerde boerderijen, molens of kloosters, maar zijn voorzien van alle moderne luxe. Lees verder.

http://www.villaxl.com – VillaXL is al meer dan 5 jaar actief als internationale organisatie in het verhuren van luxe vakantiehuizen, fraaie villa’s en gezellige chalets in de belangrijkste vakantielanden van Europa. Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Alle vakantiehuizen op VillaXL.com zijn zorgvuldig geselecteerd en vooraf geïnspecteerd, waarbij naast kwaliteit ook vooral gelet wordt op dat klanten zich er ’thuis’ zullen voelen. Meer informatie leest u hier.

http://www.villavacant.nl – Villa Vacant is inmiddels een aantal jaren actief in het vakantiehuizen segment en timmert stevig aan de weg. Zo is de afgelopen 2 jaar het vakantiehuizenaanbod fors uitgebreid naar 52.400 vakantiewoningen in de 18 meest populaire vakantielanden. Bezoek de website van Villavacant.

http://www.familyholidays.nl – Family Holidays is een Nederlandse reisorganisatie die gespecialiseerd is op het gebied van de verhuur van luxe ingerichte bungalowtenten en staanplaatsen op 1e categorie gezinscampings aan de Costa Brava. Lees verder.

Hungariahuizen – De vakantiehuizen die ze verhuren zijn van Nederlandse eigenaren. Ze hebben elk huis persoonlijk bezocht om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Reis met hun mee naar Hongarije. Ontdek de wondere wereld en de rijke geschiedenis van de Magyaren, hun heldendaden, hun wijn en hun heerlijke keuken. Bezoek de website voor meer informatie.

AanZee – Aan Zee biedt meer dan 800 kwalitatief hoogwaardige zeecottages, landhuizen en andere gezellige vakantiehuizen van particulieren in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Aan Zee is daarmee uitgegroeid tot dé aanbieder van comfortabele vakantiehuizen aan de hele Nederlandse kust. Alle huizen zijn door de medewerkers van Aanzee.com geselecteerd en gecontroleerd. Lees meer op hun website.

TravelSource.nl –  Ze hebben een overzicht van bijna alle Europese vakantiehuizen! Bekijk snel of er een huis voor u tussen zit.

France Individuelle Exclusif – France Individuelle Exclusif, dé vakantiehuizen specialist van Frankrijk. Top vakantiewoningen in Frankrijk en Italië. Bezoek hun website.

Eenvakantiehuisje.nl – Eenvakantiehuisje.nl is specialist in de verhuur van vakantiehuizen, groepsaccommodaties, caravans, chalets en villa’s. Bezoek hier hun website.


Scroll to Top