Besparen op je energiekosten voor een leuke vakantie, zo doe je dat!

Er zijn talloze manieren om geld te besparen, maar de meest snelle en gemakkelijkst besparing valt behalen op je energierekening. Geld besparen op je energierekening kan op een aantal verschillende manieren. Zo kun je energie besparen door je eigen energieverbruik terug te dringen: leer jezelf aan om de thermostaat structureel één graadje lager te zetten dan je gewend bent. Of investeer in een slimme thermostaat: zo kun je je energieverbruik zelfs op afstand monitoren en in de hand houden.

Besparen op stookkosten

Besparen op je stookkosten doe je al door bijvoorbeeld twee minuten korter te douchen dan je gewend bent. Een goed geïsoleerd huis helpt ook om je energierekening terug te dringen, investeer bijvoorbeeld in het laten isoleren van je spouwmuren of plaats simpelweg wat radiatorfolie achter je radiatoren.

Heb je nog geen dubbel glas? Het plaatsen van dubbel glas kost je waarschijnlijk minder dan je stookkosten als je huis nog is voorzien van enkel glas. Overweeg eens om hierin te investeren. Indien je er de ruimte voor hebt, is het plaatsen van een houtkachel ook geen verkeerd idee. Op deze manier draait je CV ketel geen overuren in de winter en bespaar je al snel honderden tientallen euro’s.

Besparen op stroom

Voor het besparen op stroom zijn er ook een legio aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op je dak, of vervang je gloeilampen voor LED-lampen. Naast het gebruik van  LED-lampen kun je ook gebruik maken van dimmers op je verlichting: dit scheelt als snel op de eindafrekening. Ook het investeren in energiezuinige apparatuur zal zich op de langere termijn terug betalen!

Overstappen loont

Maar er is nog een andere, misschien zelfs snellere manier om op je energiekosten te besparen: overstappen naar een energieleverancier met goedkopere tarieven. Via vergelijkingswebsites als Energievergelijker.nl of Verlaagjemaandlasten.nl kun je heel gemakkelijk online alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken en overstappen naar een energiemaatschappij met lagere energietarieven is de makkelijkste en meest effectieve manier om veel geld te besparen op energie.

Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je geen energiecontract hebt afgesloten voor een bepaalde periode dat je dan veel meer betaalt per KWh (stroom) en m3 (gas)? Oftewel: als je contract voor bepaalde tijd is verlopen, val je automatisch terug op de normale tarieven die een leverancier hanteert. Een energieleveranciers zal je dan ook nooit zelf benaderen met een beter aanbod. Daarnaast heb je bij het overstappen naar een andere leverancier vaak recht op een mooie welkomstkorting of kortingsactie. Overstappen loont!

 

Scroll to Top